Power Plate este rezultatul a decenii de cercetări științifice în cadrul tehnologiei vibraționale, realizate de cele mai strălucite minți din industria de fitness și aerospațială. Conceptul de Tehnologie Avansată a Vibrațiilor, ce stă la baza echipamentelor Power Plate a fost utilizat pentru prima dată de cosmonauții din Programul Spațial Sovietic, începând cu anul 1960, pentru a contracara scăderea densității osoase și a degradării mușchilor din cauza gravității zero la care erau supuși în timpul misiunilor spațiale.

In 1999, antrenorul olimpic olandez Guus van der Meer, a adaptat și îmbunătățit această tehnlogie pentru atleții de elită.

Cum functioneaza ?

Antrenamentul oferit de aparatele Power Plate este un antrenament total diferit de ce ați încercat până acum, care vă scapă de grăsimea în exces și celulită, îmbunătățește tonusul muscular, mărește echilibrul și forța musculară. Această tehnică revolutionară de antrenament transmite vibrații armonice întregului corp, stimulând reflexul natural care contractă mușchii de 25-40 de ori pe secundă, activând până la 98% din masa musculară, comparativ cu doar 20% din masa musculară activată în antrenamentele standard.

Cu aparatele Power Plate veți obține un antrenament complet, al întregului corp, care include exerciții de stretching, echilibru, cardio, dezvoltare și întărire a musculaturii și masaj. Toate acestea, în ședințe de aproximativ 15 minute.\

Pentru a vedea platforma în acțiune, puteți viziona clipurile de mai jos.

 

Indicatii

 • Obezitate
 • Celulită
 • Insuficiență limfatică / limfedem
 • Boli neurologice (spasticitate, AVC, scleroză multiplă)
 • Activități sportive
 • Antrenamentul atleților și sportivilor de performanță (tenis, baschet, fotbal, ski, înot, atletism, golf)
 • Pre și post operator în ligamentoplastii
 • Osteoporoză
 • Gonartroză
 • Coxartroză
 • Poliartrită reumatoidă
 • Creșterea forței și tonusului muscular.

Cercetarea este încă în curs de dezvoltare cu privire la efectele vibrațiilor asupra anumitor afecțiuni medicale. Experiența practică indică faptul că există un număr mare de cazuri în care este benefic să se integreze Power Plate în tratament. Acest lucru trebuie făcut întotdeauna sub supravegherea unui medic, kinetoterapeut sau profesionist instruit.

Contraindicatii

Lista de contraindicații nu este absolută, dar în cazul în care una dintre situațiile enumerate mai jos se aplică pentru dumneavoastră, recomandăm să vă consultați cu medicul dumneavoastră înainte de a folosi Power Plate.

  • Sarcină
  • Tromboză acută
  • Boli cardiovasculare grave
  • Stimulator cardiac
  • Implanturi șold și genunchi (proteză)
  • Hernie acută
  • Diabet sever
  • Epilepsie
  • Infecții recente
  • Migrenă severă
  • Tumori
  • Ace sau plăci de metal

Rezultatele antrenamentului la Power Plate

 • Scaderea in greutate

Combinarea exercițiilor care implică vibrația întregului corp cu o dietă sănătoasă, controlată prin calorii, ajută la o pierdere în greutate susținută de 5-10%.

Antrenamentele care implică vibrația întregului corp pot avea potențialul de a reduce țesutul adipos mai mult decât exercițiile aerobice clasice, la adulții obezi. Unul dintre motive este creșterea debitului limfatic și eliminarea asociată a deșeurilor biologice și reținerea fluidului. Acest lucru apare datorită accelerării metabolismului, atât în timpul, cât și după antrenament.

În urma revizuirii cercetărilor, tehnologia vibrației întregului organism se demonstrează a fi o metodă eficientă de a diminua în mod clar gradul de severitate al celulitei, fără alte efecte secundare negative.

 • Rezistență și flexibilitate

Îmbunătățește rezistența, flexibilitatea și circulația sângelui, reducând în același timp celulita și îmbunătățind tonusul muscular. Mușchii vor simți efectele unui antrenament excelent ca urmare a vibrațiilor generate de aparat, în timp ce multe alte procese sunt stimulate: producția de colagen va crește, ceea ce determină creșterea supleței și fermității pielii. Procesul vibrațiilor relaxează corpul și reduce stresul prin facilitarea producției de serotonină, oxigenează sângele și ajută circulația, prevenind apariția celulitei.

 • Întărește musculatura superioară

Platforma vibratoare Power Plate este un echipament care crește rezistența musculaturii părții superioare a corpului.

Platforma este concepută în așa fel încât să reducă timpul de antrenament și să aducă schimbări pozitive în masa musculară. S-a demonstrat o creștere a rezistenței musculare la persoanele care au executat antrenamentele pe platforma vibratoare, în comparație cu cele care au efectuat antrenamente obișnuite.

 • Redă stabilitatea genunchiului

O singură expunere la vibrația întregului organism are efecte pozitive asupra articulației genunchiului, ca urmare a adaptării neuromusculare, articulația fiind stabilizată.

Vibrația întregului organism îmbunătățește propriocepția și echilibrul la persoanele care au suferit de o reconstrucție a ligamentului încrucișat anterior. O mare problemă după reconstrucția de ligament încrucișat anterior este slăbiciunea mușchiului cvadriceps. Exercițiile pe platforma vibratoare au diferite efecte pozitive: sunt activate extremitățile mușchiului extensor și flexor, este crescută stabilitatea genunchiului și crește circulația sângelui.

Recuperarea cu ajutorul exercițiilor pe platforma Power Plate în cazul artoplastiei a LIA a dus la îmbunătățirea stabilității posturale și la creșterea amplitudinii mișcării în articulația genunchiului.

De asemenea, vibrația întregului corp reduce durerea în prima fază după artroplastia de genunchi, semnalându-se o diferență semnificativă în percepția durerii.

 • Efecte ale
  vibrației întregului corp

Ameliorează spasticitatea cauzată de traumatisme medulare
Vibrația poate fi un adjuvant util la indivizii cu spasticitate. După antrenamentul pe platforma vibratoare timp de 12 sedințe, s-a sesizat o reducere semnificativă a spasticității, care a persistat pentru 8 zile. S-au observat de asemenea, după utilizarea platformei, îmbunătățiri în funcțiile mersului la pacienții cu leziuni ale maduvei spinării, creșterea vitezei mersului, creșteri semnificative statice în cadență, creșterea lungimii pasului și a coordonarii.
Circulația sângelui și oxigenarea musculaturii
Exercițiul fizic pe platforma vibratoare contribuie atât la oxigenarea musculaturii cât și la creșterea fluxului sangvin periferic.
Creșterea forței musculaturii extensoare a genunchiului
Vibrația întregului corp și raspunsul reflex prin contracție musculară au potențialul de a crește forța în musculatura extensoare a genunchiului. Efectul antrenamentului pe platforma power plate cu vibrația de 35-40 hz arată o creștere a electromiografiei.
Creșterea masei musculare a membrelor inferioare
Exercițiile standard de izometrie, fără încărcare, pe platforma vibratoare 35 hz (genuflexiune înaltă, joasă și pe un picior), au dus la o creștere semnificativă a activității musculare a mușchilor drept femural, vast lateral, vast medial și gastrocnemian în cazul utilizării vibrației întregului corp.
Sprijină consumul de oxigen
Vibrația întregului corp crește semnificativ consumul de oxigen în condițiile de încărcare moderată, ceea ce duce la o eficientizare a consumului caloric la persoanele cu niveluri scăzute de fitness, folosind incărcături mai mici în timpul antrenamentului.
Restabilește masa musculară și îmbunătățește echilibrul persoanelor de varsta a treia
Vibrația întregului corp are potențialul de a preveni sau de a restabili masa musculară la pacienții de vârsta a treia, predispuși la pierderea masei musculare, numită sarcopenie. De asemenea, acest tip de antrenament scade riscul de cădere la persoanele în vârstă, deoarece vibrațiile întregului corp ajută controlarea posturii prin exercițiile pentru cardiovascular, forță, echilibru și stretching, totodată îmbunătățind aparatul cardiorespirator și crescând forța musculară.
Mărește rezistența fizică la femeile postmenopauză
La femeile de vârsta a treia care au executat antrenamente de creștere a rezistenței fizice pe platforma vibratoare s-a observat o modificare pozitivă a compoziției țesuturilor, o scădere a țesutului adipos și o creștere a densitătii osoase. Acest tip de exerciții îmbunătățește rigiditatea sistemului arterial și crește forța musculară a membrului inferior în postmenopauză la femeile hypertensive, scăzând astfel riscul cardiovascular.

Utlizat de sportivi, echipe
corporații și celebrități

Numeroase echipe, atleți de elită, celebrități sau corporații din întreaga lume folosesc Power Plate pentru a se antrena, pentru a-și mări performanțele, pentru a se menține în formă sau pentru a se recupera după accidentări. Printre utilizatorii Power Plate, putem remarca:

Sportivi
Serena Williams, Rafael Nadal, Chemmy Alcott, Shaquille O’Neal, Colin Jackson, David James, Ben Gordon, Liam Tancock, Lee Westwood, Heather Foundling Hawker, Nick Dougherty, Boris Becker.
Centre de Elita
NASA, Athlete’s Performance, Adidas Nations Basketball, Universitatea de Sport din Beijing, Asociatia Olimpica Britanica, Federatia Sportiva Chineza, Institutul de Sport Englez, Centrul Olimpic de Antrenament al SUA.
Echipe naționale
Echipa de Fotbal a Japoniei, Echipa de Baschet a Chinei, Echipa de Baschet a Angliei, Echipa de Bob a Germaniei, Echipa de Baschet a Marii Britanii, Echipa de Baschet a Greciei, Echipa de Fotbal a Germaniei, Echipa de Volei Feminin din Korea, Echipa de Fotbal a Mexicului, Echipa de Fotbal a Turciei, Echipa de Fotbal a SUA, Echipa de Badminton din China, Echipa de Volei din China, Echipa de Gimnastica a Chinei, Echipa de Rugby din Africa de Sud.
Cluburi de fotbal
Chelsea Football Club, Glasgow Rangers, Manchester United, Arsenal, Club Pachuca (Mexic), Kawasaki Frontale (Japonia), Paris Saint Germain, CFR Cluj etc.
Echipe de baschet (NBA)
Chicago Bulls, Cleveland Cavaliers, Dallas Mavericks, Denver Nuggets, Indiana Pacers, Memphis Grizzlies, San Antonio Spurs, LA Lakers, Toronto Raptors.
Celebrități
Elle MacPherson, Courteney Cox, Sting, Natalie Imbruglia, Claudia Schiffer, Clint Eastwood, Stevie Nicks, Madonna, Morgan Freeman, Rachel Weisz, Kylie Minogue, Rosario Dawson, Cindy Crawford etc.
Corporații
Google, Intel, Red Bull.